Smedet Sappie / Handsappie af Krumpholz 1799

Sappie, hjælperen til alle formål

Sappie er et nyttigt multifunktionsværktøj, især til træarbejde. Kort sagt er det en kombination af en hammer og en vendbar krog – i praksis en forlænget arm eller et håndtag til træstykker.

Afhængigt af anvendelsesområdet fås den i forskellige designs og længder – men formen er altid den samme, fordi den spiller en afgørende rolle. En sappie består af en let buet stålspids, der er fastgjort til skaftet i en vinkel på ca. 120° og bearbejdet til et fladt slagstykke på bagsiden.

Den lille hjælper gør de mest forskelligartede opgaver lettere: Ved at forlænge deres egen “gribeflade” reducerer eller letter sappies opgaven med at bakke, flytte rundt og placere træstykker på kløveren. Det reducerer også den kraft, der er nødvendig for at løfte mindre træstykker og gribe dem med hånden, da brugeren ikke behøver at bøje sig så langt ned og kan løfte dem med sappien. Når man saver træ til, kan man også bruge sappiens vægtstang til at hæve træet et par centimeter, så den anden mand ikke rammer jorden eller skovstien med motorsaven, mens han saver.

Med et enkelt slag er træet på håndtaget

Lige så nyttig som Sappie er, lige så nem er den at bruge: Du skal blot banke spidsen ned i træet, så har du fat i træet. På den måde kan en liggende træstamme trækkes, løftes eller vendes med en indhamret spids ved at hamre spidsen ind under træstammen. Derefter frigøres sappien igen ved at trykke den fremad.

Sikkerhedsinstruktioner til arbejde med Sappie

Når man bruger den, skal man dog sørge for at arbejde med sappien i et spredende trin og slå den lodret ind i træet for at undgå skader, hvis man glider af træet, når slaget er rettet mod kroppen.

Ligeledes må vægten af det flyttede træ aldrig undervurderes, selv om den reduceres enormt af den stærke løftestang. Særligt fastklemte træstammer bør derfor ikke trækkes ned med sappien, men i stedet med en rebvending.

Da et let slag er nok til at drive sappien ind i træet, og den ikke behøver at blive kastet over hovedet, er sappien et skovbrugsredskab med en ret lav risiko for skader, når den bruges korrekt.

Anbefaling af smedede sappias

Vores smedede sappies fra Krumpholz er især populære blandt skovarbejdere og gartnere og anlægsgartnere. De er praktiske og stabile og fås i fire forskellige størrelser. Hver med et skaft af ask eller et særligt robust hickory.

Garanti for bedste pris

Hvis du finder en lavere pris (inkl. forsendelsesomkostninger) hos en anden forhandler, får du denne Krumpholz-artikel til samme pris hos os.

Denne garanti er gyldig i op til 14 dage efter købet. Undtaget er særlige salg fra lagerlikvidationer, insolvens og auktioner.