Smedet rosetgaffel fra Krumpholz 1799

De smukkeste roser vokser kun med en rosengaffel

Der er en række ting, man skal overveje, når man plejer roser korrekt – valget af det rigtige værktøj spiller også en vigtig rolle.

Roser har brug for meget luft ved rødderne,

på den ene side, så der ikke opstår råd, på den anden side kan de bedst optage næringsstoffer via deres fine sugekopper, hvis jorden ikke er for tæt. Men fordi de er meget næringsrige og filtrerer næringsstoffer og sporstoffer ud af jorden, bliver jorden omkring dem meget hurtigt komprimeret. Roser er også meget følsomme, hvis deres rødder beskadiges, så løsn ikke jorden med en kultivator eller lignende, men brug specielle rosengafler.

For at løsne jorden

Det er bedst forsigtigt at stikke rosen dybt ned i jorden et par gange med rosengaflen rundt om rosen og derefter bevæge den forsigtigt frem og tilbage. På den måde skaber du kanaler, hvorigennem der kommer luft ned i jorden.

Fordelene ved en rosengaffel

er allerede genkendelige ved første øjekast og bekræftes, når man arbejder med den: Det smalle design med de to tænder, som dog er meget stabile, gør det nemt at komme tæt på planterne. De to tænder forhindrer også rødderne i at blive skåret over, fordi de ikke er runde eller firkantede, men har en særlig form, der skubber rosenrødderne til side og dermed næsten ikke beskadiger dem. Disse egenskaber gør det muligt at arbejde mere målrettet med en rosengaffel, og du løsner kun jorden uden at beskadige rødderne.

Garanti for bedste pris

Hvis du finder en lavere pris (inkl. forsendelsesomkostninger) hos en anden forhandler, får du denne Krumpholz-artikel til samme pris hos os.

Denne garanti er gyldig i op til 14 dage efter købet. Undtaget er særlige salg fra lagerlikvidationer, insolvens og auktioner.