Smedet spork / gartnerens spork af Krumpholz 1799

Spork – en revolution inden for havearbejde

Et innovativt redskab med gamle modeller – det unikke princip i SPORK kombinerer en række haveredskaber i ét.

Alle, der nogensinde har arbejdet med en SPORK, vil ikke undvære den igen – for dette specielle haveredskab er et sandt aktiv for enhver gartner. Og med god grund: Den kombinerer en række haveredskaber i ét. Med dette verdensomspændende patenterede princip er SPORK en af de mest populære af sin slags og blev kåret som det bedste haveredskab af BBC Garden Magazine i 2008.

En revolutionerende idé

Kombinationen af spade og gaffel blev udviklet i 1992 af Robert Todd i Oxford, England. Todds idé var lige så enkel, som den var revolutionerende: I stedet for at blive ved med at ærgre sig over manglerne ved sine haveredskaber, besluttede han sig for at udvikle en mere praktisk og fleksibel måde at bearbejde jorden på. Med nye ideer og kombinationer af kendte redskabers egenskaber blev der efter mange arbejdstrin skabt et nyt, meget effektivt og stabilt redskab til arbejde i haven. Det spændende klingende navn SPORK blev også givet til enheden ved en kombination. Det er en neologisme sammensat af spade og gaffel – hvilket også beskriver dens funktion: Spaden kan bruges til at grave op og løsne hård, tung jord.

Særlig kombination af værktøjer

Men SPORK’en kan faktisk meget mere: ud over at grave op, kan den også skære rødder, fjerne ukrudt, løsne jorden, plante, lufte plænen og endda skære plænekanten af. Kort sagt er de fire redskaber i ét: spade, spadegaffel, kantskærer og plænelufter til alle jordbundsforhold. En af hovedårsagerne til, at professionelle gartnere også arbejder med dette redskab.

Knivskarp, selvslibende klinge

Det vigtigste træk ved det innovative jordbearbejdningsredskab er dets zigzagformede skærekant. Bladet er håndsmedet af boronstål af høj kvalitet. Borstål er et meget hårdt, men alligevel fleksibelt stål, der også bruges til højtydende komponenter i bilindustrien. De håndsmedede, knivskarpe spidser er ekstremt robuste og giver en unik, ubesværet indtrængen i hård jord eller gennem solide rødder, hvor de sliber sig selv undervejs. SPORK trænger ubesværet ned i jorden gennem fordybningerne i bladet. Hullerne i værktøjet understøtter det funktionelle princip og reducerer vægten på samme tid.

De mange forskellige spyd fra Krumpholz tilbyder alle haveejere det rigtige haveredskab til det krævede behov.

Garanti for bedste pris

Hvis du finder en lavere pris (inkl. forsendelsesomkostninger) hos en anden forhandler, får du denne Krumpholz-artikel til samme pris hos os.

Denne garanti er gyldig i op til 14 dage efter købet. Undtaget er særlige salg fra lagerlikvidationer, insolvens og auktioner.